• A A A
Uitgebreid zoeken

15 okt 2015 Congres Ondernemen in Zorg 2015 ‘verbinding geeft kracht’

150 bestuurders en genodigden gaven op 2 oktober het thema ‘verbinding geeft kracht’ vorm, tijdens het ActiZ congres Ondernemen in Zorg.

Haka

150 bestuurders en genodigden gaven op 2 oktober het thema ‘verbinding geeft kracht’ vorm, tijdens het ActiZ congres Ondernemen in Zorg. Zij startten gezamenlijk met de haka Toi a Mai, het binnenhalen van de kano.

 

De ‘haka’ is een Nieuw-Zeelandse rituele dans bekend geworden door de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, die voor iedere wedstrijd een haka doet. Alle aanwezigen deden niet voor de All Blacks onder en gaven met hun haka vorm aan hun wil om samen voor een doel te gaan.

 

“Geen enkele organisatie in de zorg staat op zichzelf, maar doet het samen met lokale en landelijke overheden, financiers, medewerkers en cliënten. De kracht ligt in de verbinding van deze relaties en het vormen van nieuwe verbintenissen.” zei Aad Koster in zijn openingswoord. Hij noemde een bijzondere nieuwe verbinding tussen de wereld van de zorg met die van de cultuur. Zo vertelde hij dat het nieuwe woon(zorg)complex van Zorggroep Drenthe in Zuidlaren een theater huisvest.

 

reeks1Impressies Congres

 

In het inhoudelijke deel waarin Robbert Jan Poerstamper van PwC de highlights uit de benchmark 2015 toelichtte, riep hij alle bestuurders op om zoveel mogelijk bij elkaar in de keuken te (laten) kijken om van elkaar te leren en introduceerde hiervoor de term ‘benchlearning’. Daarnaast deed hij een simpele oproep om toch vooral goed wifi op zorglocaties te leveren, zodat medewerkers veel beter dan nu hun steeds digitalere administratie kunnen doen en cliënten de verbinding met hun naasten en de buitenwereld kunnen onderhouden. Het rapport en de achtergrondinformatie vindt u hier.

 

Guus van Montfort, voorzitter ActiZ, en Patricia Esveld, bestuurslid en voorzitter van de Raad van Bestuur van Hilverzorg, memoreerden dat de benchmark in de afgelopen 6 jaar enorm belangrijk is geweest. 80% van de leden heeft deelgenomen en kregen met de benchmark een tool om zichzelf te verbeteren. Voor ActiZ zijn de resultaten onder meer gebruikt bij de totstandkoming van het zorgakkoord. Na 6 jaar neemt Deloitte nu het stokje van PwC over. De nieuwe  ActiZ Benchmark Zorg is online te gebruiken -ook tussentijds- en ontsluit externe informatiebronnen zoals het CBS. Het is gericht op de toegenomen behoefte aan toekomstgerichte informatie.

 

Danielle Braun, corporate antropoloog, nam het laatste deel van de bijeenkomst voor haar rekening. Met haar verrassende inzichten gebruikt ze haar kennis van volkeren om het beste uit organisaties te halen. Zij bestudeerde de tribale aspecten van organisaties en vergelijkt organisatiecultuur met samenlevingsculturen. Op het ActiZ congres sneed ze het thema ‘transitie’ aan. In de antropologie wordt transitie aangeduid met ‘passage’. Culturele veranderingen voltrekken zich niet als donderslag bij heldere hemel. Daar zijn rites de passage voor nodig.

 

Ze gaf een voorbeeld waarin jongens de overgang tot man moesten maken en enige tijd buiten stamverband moeten uitvinden en leren wat die nieuwe fase inhoudt. Die tussentijd waarin zich die verandering voltrekt  is van groot belang. Belangrijk is daarom dat organisaties voor transities voldoende tijd  uit trekken en dat de transitie geen afbreuk doet aan het DNA van een organisatie. De totem van een stam weerspiegelt de geschiedenis van die stam, waarbij iedere nieuwe periode letterlijk bovenop een vorige staat en daarmee krachtig verbonden blijft.

Terug

Reeks2

Deel dit


Volg ActiZ updates ook via Linkedin

 

Linkedin