Symposium vrouwelijke genitale verminking in Nederland

datum: 2019-06-24T13:00:00
tijd: 2019-06-24T13:00:00
locatie: Theater de Vailliant
Hobbemastraat 120
2526 JS Den Haag
routebeschrijving
bijeenkomst type: NIET_ACTIZ_BIJEENKOMST land: contact:

We nodigen je graag uit voor het symposium Vrouwelijke genitale verminking in Nederland – omvang en risico op maandag 24 juni in Theater de Vaillant in Den Haag van 13.00 tot 18.00 uur.

Naar schatting zijn wereldwijd 200 miljoen meisjes en vrouwen besneden. Jaarlijks lopen meer dan 3 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Ook in Nederland wonen vrouwen en meisjes die geëmigreerd zijn uit landen waar vgv voorkomt. Uit zojuist afgerond onderzoek weten we de actuele en betrouwbare prevalentie- en incidentiecijfers van vgv in Nederland.
 
We hebben in Nederland een unieke aanpak in de signalering en het voorkomen van vgv. In die aanpak werken alle betrokken partijen in de zorg, preventie en wetshandhaving rond vgv intensief samen. Met elkaar werken we aan één doel: het beschermen van meisjes die het risico lopen om besneden te worden, en goede zorg voor vrouwen die besneden zijn.
 
Tijdens het symposium delen wij niet alleen de cijfers, maar ook de belangrijkste conclusies en aanbevelingen gebaseerd op het onderzoek. We nodigen je graag uit om die dag ook jouw expertise en kennis rondom het thema met ons te delen.
 
Pharos heeft het onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Erasmus MC in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Voor informatie en aanmelden stuur een bericht naar: e.gorter@pharos.nl

 

locatie+ open routebeschrijving


Gerelateerd