In gesprek: Samen de zorg voor ouderen opnieuw uitvinden

datum: 2019-03-26T17:30:00
tijd: 2019-03-26T17:30:00
locatie: Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein
routebeschrijving
bijeenkomst type: ACTIZ_BIJEENKOMST land: contact: Pascale van den Hoven

In gesprek: Samen de zorg voor ouderen opnieuw uitvinden

Nederland staan we samen voor de grote opgave om onze ouderen ook de komende decennia de kwaliteit van leven te bieden die zij verdienen. Die opgave is groot omdat het aantal ouderen snel groeit - net als hun behoefte aan zorg - terwijl het aantal mensen dat hen kan ondersteunen juist afneemt. 

Ouderen willen zo veel en zo lang mogelijk de regie houden over hun eigen leven. Zij willen in een veilige, vertrouwde omgeving wonen met de best haalbare kwaliteit van leven. Naar mate mensen ouder worden is daarvoor meer goede, toegankelijke en voor iedereen betaalbare zorg en ondersteuning nodig. Hoe krijgen we het als samenleving voor elkaar om dat onze ouderen ook in de toekomst - die niet ver weg is - te blijven bieden? Dit gaat ons allemaal aan. Iedereen krijgt vroeg of laat, direct of indirect, met zorg voor ouderen te maken. 

Verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties willen net als hun branchevereniging ActiZ deel uitmaken van een grote maatschappelijke beweging om deze uitdaging het hoofd te bieden. Over hoe dat aan te pakken gaan we graag met u in gesprek. Want één ding is zeker: We krijgen dit alleen sámen voor elkaar. Praat u mee?

Datum en locatie

Datum          :         Dinsdag 26 maart

Tijd              :         Van 17.30 – 20.00 uur

Locatie          :        Locatie volgt (centraal en goed bereikbaar OV/auto)

Programma

Wij werken aan een inspirerend en interactief programma. 

Het doel van de bijeenkomst is het ontwikkelen van een gedeeld beeld over hetgeen op ons afkomt en na te denken over hoe we die uitdaging het hoofd kunnen gaan bieden. Hoe activeren we een brede dialoog die ons - en de politiek - verder richting kan geven? 

Wij informeren u graag binnenkort over de verdere invulling en verheugen ons op uw komst.

locatie+ open routebeschrijving


Gerelateerd