Thuis in de wijk 2020

datum: 2020-01-29T09:15:00
tijd: 2020-01-29T09:15:00
locatie: De Rijtuigenloods
Piet Mondriaanlaan 61
3812 GZ AMERSFOORT
routebeschrijving
bijeenkomst type: CONGRES land: contact: Pascale van den Hoven

Thuis ub de wijk.png

Congres Thuis in de wijk op 29 januari 2020

Het aantal ouderen verdubbelt de komende 20 jaar, er is nu al een tekort aan zorgpersoneel en de wachtlijsten voor verpleeghuizen groeien. Er is dringend behoefte aan oplossingen die ouderen ondersteunen bij goed en gezond ouder worden. Een deel van de oplossingen richt zich op nieuwe woonvormen tussen thuis en verpleeghuis in. Ook bestaande woningen en wijken moeten aangepast worden, zodat mensen er goed oud kunnen worden.

Daarover gaat het congres Thuis in de wijk op woensdag 29 januari 2020 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Meer informatie en aanmelden

De 90 vrijkaarten voor ActiZ-leden zijn inmiddels vergeven maar u kunt zich wel aanmelden voor de wachtlijst. Daar kunt u ook aangeven of u verzekerd wil zijn van een plaats tegen betaling van € 295 excl btw. 

Programma

Schrijfster Marjan Berk start het programma met een humoristische kijk op het wonen in het Occohofje Amsterdam: een duurzame woonvorm voor alleenstaande vrouwen. Vervolgens geven de minister van VWS, Hugo de Jonge, en de Bouwmeesters van Nederland en Vlaanderen, Floris Alkemade en Leo van Broeck hun visie op de bouwopgave voor kwetsbare mensen en de realisatie van zorgzame buurten. Clairy Polak is dagvoorzitter.

Wat kunt u verwachten?

U kunt deelnemen aan kenniscolleges en inspiratiesessies om meer te horen over instrumenten om de lokale opgave in kaart te brengen en hoe de samenwerking met gemeente, woningcorporaties en andere partijen te organiseren. Ook is er ruimte voor de knelpunten die organisaties nu nog ervaren bij het opzetten van dergelijke woonvormen en oplossingen daarvoor en tips voor financiering van nieuwe woon(zorg)vormen. De Taskforce Wonen en Zorg komt praten over de urgentie van de opgave en licht haar plannen toe tijdens een talkshow. 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor bestuurders/beslissers, projectleiders en praktijkmensen bij zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, woningbouwcorporaties, actieve ouderen en andere initiatiefnemers van nieuwe woon(zorg)projecten, architecten, sociaal ondernemers, adviseurs, ontwikkelaars/beleggers en bouwbedrijven die aan de slag zijn of willen met:

  • Realiseren van nieuwe woonzorgvormen
  • Opschalen en versnellen van succesvolle oplossingen
  • Aanpakken van knelpunten
  • In kaart brengen van de lokale of regionale woonzorgopgave.

Ontmoeten en inspireren

Het congres Thuis in de wijk staat voor ontmoeten, inspireren, ideeën opdoen, netwerken, leren van goede voorbeelden én zelf aan de slag gaan. Tijdens het congres krijgt u presentaties van gerealiseerde of nieuwe woon(zorg)projecten, hoort u ervaringen van bewoners, spreekt u initiatiefnemers met ideeën voor nieuwe woonvormen en leert u van de ervaringen van collega-projectleiders.

Het initiatief voor het congres komt van de ministeries van VWS en BZK, VNG, Aedes en ActiZ.

Meer informatie en aanmelden

locatie+ open routebeschrijving


1-DSC_0306

Gerelateerd